Сведоштва

Ние добиваме огромна поддршка од центарот за поддршка на згрижувачки семејства. Започнавме со обука за згрижувачи, која ни помогна да разбереме која е улогата на згрижувачот, и да ги разбереме […]

Прочитај повеќе
Оливера Mиленковска

Важно е да ги сакаме децата и да им помогнеме кога им е нај потребно и да им обезбедиме еднакви можности исто како и на децата кои растат со своите […]

Прочитај повеќе
Силвана Тушевска

Јас и порано сум се занимавал со хуманитарна работа. Но сега, кога станав згрижувач, и кога гледаме како децата растат, успеваат и почнуваат да зрачат, сигурен сум дека сум ја […]

Прочитај повеќе
Нусрет Мурати

Проект

Кога децата не можат да растат со сопственото семејство, потребно им е друго – згрижувачко семејство кое ќе ги заштити и исполни нивните потреби. На децата им требаме сега – Подај Рака и Промени Живот! Стани Згрижувач.