Сведоштва

“Во процесот на згрижување навистина се обрнува должно внимание на културолошките, биолошките, етничките аспекти во згрижувањето. Кај нас, во нашето семејство верскиот мотив не претставуваше пречка, спротивно беше мотив повеќе […]

Прочитај повеќе
Јулијана Стојоска-Томчевска

Ние добиваме огромна поддршка од центарот за поддршка на згрижувачки семејства. Започнавме со обука за згрижувачи, која ни помогна да разбереме која е улогата на згрижувачот, и да ги разбереме […]

Прочитај повеќе
Оливера Mиленковска

Важно е да ги сакаме децата и да им помогнеме кога им е нај потребно и да им обезбедиме еднакви можности исто како и на децата кои растат со своите […]

Прочитај повеќе
Силвана Тушевска

Јас и порано сум се занимавал со хуманитарна работа. Но сега, кога станав згрижувач, и кога гледаме како децата растат, успеваат и почнуваат да зрачат, сигурен сум дека сум ја […]

Прочитај повеќе
Нусрет Мурати

Контактирај нè

Преферирам да бидам исконтактиран/а преку: